World Superbike 2019 er i gang!

Racing-sesongen 2019 er endelig i gang. Først ute på banen er World Superbike-feltet, og det er Australias Phillip Island som er vertskapet for eventet. Fredag har bydd på to fritreninger for klassene World Superbike og World Supersport, og spenningen stiger foran lørdagen og søndagens race.

World Superbike:
Superstjerne og tidligere MotoGP-fører Alvaro Bautista viste allerede for noen dager siden, i forsesongtestene, at han blir et sterkt kort å regne med. Han har til forskjell fra teammakker Chaz Davies funnet seg raskt til rette i salen på nye Ducati Panigale R.

Etter fredagens to treningspass topper han tabellen med tiden 1.30,327. Teamkollegaen finner du først på en 13. plass, med tiden 1.31,484.

Kawasaki-duoen med de britiske førerne Jonathan Rea og Leon Haslam er andre- og tredjemann på tabellen, med 0,04 og 0,155 sekunders margin. På fjerdeplassen finner vi ytterligere en brite, Alex Lowes, bak styret på Yamaha R1M. Hans tid er 1.30,783.

Leon Camier på Honda Fireblade har imponert, og plasserer seg som femtemann med tiden 1.30,792. Har teamskiftet og mer backup fra HRC endelig gjort Hondaen konkurransedyktig? Vi krysser fingre …

Den tidligere Kawasaki-stjernen Tom Sykes finner man først på en tiendeplass med tiden 1.31,335, om bord på BMW S1000RR. Han var imidlertid nest raskest i forsesongtestene på samme bane. Har den tyske produsenten endelig funnet det optimale for den hvasse sykkelen? Det gjenstår å se.

World Supersport:
600-kubikksklassen – som de seneste årene for spøk kalles Yamaha R6 Cup – er minst like spennende som World Superbike. Til tross for at majoriteten av motorsyklene i startfeltet består av Yamaha R6, byr klassen på tette race.

Raskest etter fredagens treninger er den hardt satsende franskmannen J. Cluzel, med tiden 1.33,208. På andreplass ligger italieneren Caricasulo, og på tredjeplass sveitseren Krummenacher, henholdsvis 0,127 og 0,328 sekunder etter. De tre fremste kjører Yamaha R6. Cluzel for GMT94-teamet, og de øvrige for Bardahl Evan Bros-teamet.

Lucas Mathias finner man på fjerdeplassen i år, i salen på en Kawasaki ZX-6 R. 

MV Agusta er nummer fem og seks med førerne De Rosa og Fuligni. Det raskeste Honda CBR 600 RR-eksemplaret finner man på tiendeplass, der estlenderen Soomer er fører.

I morgen, lørdag, er det på tide med årets første race. Da kjøres det første av tre heat i World Superbike-klassen. Men før dette er det enda en fritrening og en superpole-kval.

For World Supersport er det trening og kval foran søndagens konkurranse.

For dere som er morgenfriske – eller ikke ennå har gått og lagt dere – her er tidsskjemaet:

Lørdag:
02:15 Superpole World Superbike
02:55 Superpole World Supersport
05:00 World Superbike Heat 1
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser