VM-poeng for Kai Børre Andersen

Norge har aldri vært bortskjemt med toppkjørere i VM-sammenheng i roadracing. Ikke siden VM-runden i Superbike på Anderstorp i 1993, hvor Rolf Kåre Valderhaug kjørte inn til 14. plass, har en norsk fører klart å komme inn blant de 15 beste i en VM-runde. Det måtte altså en tidligere europamester til for å ta de neste VM-poengene, 11 år etter.

Fra 19. startspor hang Kai Børre brukbart med de første meterene etter en forsiktig start til ham å være. I den andre svingen var nordmannen plutselig helt nede på 26. plass og VM-poeng så ut til å være utenfor rekkevidde. – Jeg ble nesten presset ut av banen ned mot andre sving og måtte slippe flere kjørere forbi meg. Jeg ville til mål og ta poeng, da er det dumt å havne i grusen på den første runden, forklarte en målbevisst Kai Børre etterpå.

Bedre ble det ikke på den tredje runden da en konkurrent «blåste» motoren rett foran ham. Oljen sprutet og 28-åringen måtte «ut i skogen» for unngå oljesølet og den havarerte sykkelen. Trolig tapte han minst 15 sekunder på unnamanøveren.

Til slutt ble det altså en 15. plass i årets første VM-løp for bærumsgutten, som var den eneste av de 30 startende som hadde like bra rundetider under selve VM-racet som under kvalifiseringen. Blant annet noterte den tidligere europamesteren seg med den 8. beste rundetiden under løpet.

Vinneren av denne første VM-runden ble nederlenderen Jurgen Van Der Goorbergh, foran franskmannen og verdensmesteren fra 2002, Fabien Foret. De to er teamkolleger i Yamahas italienske fabrikksteam, Belgarda Yamaha. Tredjemann ble japaneren Katsuaki Fujiwara, fabrikkskjører for Suzuki og sølvvinnner i Supersport-VM 2003.