Vil Stoner hjelpe Pedrosa?

Teorier
Greit. Det skiller hele 33 poeng mellom Jorge Lorenzo og landsmannen Dani Pedrosa, med kun 4 løp igjen. Så det hele blir matematiske teorier.
Stillingen er nå: Lorenzo: 290p. Pedrosa: 257p. Stoner: 186p.
Poengene deles ut på følgende måte: 1: 25p. 2: 20p. 3: 16p.
Så om Pedrosa skal kunne ta tittelen holder det ikke engang med seiere i alle de gjenstående løpene. Kort fortalt, og meget enkelt utregnet, må Lorenzo da havne på tredje eller dårligere. Så om vi ser bort fra nullpoengere fra en av de to, eller at andre overrasker og "stjeler" pallplasser, så kan vi vel si at det er her selveste Casey Stoner kommer inn i bildet som en joker. (Det finnes selvfølgelig opptil flere scenarioer som kan snu det hele på hodet, men det får du koseregne ut selv.)

Hjelperytteren Stoner?
Stoner har som nevnt meldt at han er fit for fight igjen. Men den regjerende mester ligger nå hele 104 poeng bak Lorenzo i sammendraget. Det er kun 100 poeng tilgjengelig. Og med 71 opp til team-kamerat Pedrosa, virker også en andreplass totalt meget vanskelig. Dessuten halser Andrea Dovizioso kun 7 poeng bak og er sikkert innstilt på å bevise at det var totalt skivebom å skvise ham ut av Tech3. Da er jo spørsmålet om mannen som tydeligvis allerede har signert en gullkantet avtale innen støttehjulracing Down Under skulle gjøre noe så overraskende som å satse alt for å holde Lorenzo igjen, og hjelpe Pedrosa. For Casey er ikke akkurat kjent som en man kan styre. 

Og, hva har han å vinne på en slik taktikk? Litt goodwill og evig vennskap med Dani? Klapp på skulderen av Repsol Honda? Kanskje en ekstra bonus for å ofre seg for teamet? Vel…
Vi prater tross alt om en kar som ikke tar en australsk dollar for å tale De Høye Herrer i mot. Han forteller jo at grunnen til at han gir seg er utviklingen og reglene nevnte herrer står bak. En som uten blygsel også håner legenden Rossi med meldinger om manglende talent kontra innsats og generelt ikke liker å gå stille i dørene, forlater nok ikke sirkuset på en myk måte.
Ikke virker det som om penger er en nevneverdig drivkraft heller. Da hadde han jo tatt et par år til i MotoGP. Sånn for å sope inn noen ekstra mill.

Men hva med Puig-minnene?  
Det har blitt nevnt på andre nettsteder at kanskje Stoner vil tilbakebetale hjelpen han fikk av nåværende Pedrosa-manager Alberto Puig i starten av karrieren. Familien Stoner bodde tross alt på eiendommen hans, og Casey ble testet ut i det spanske mesterskap under hans vinger. Senere hjalp han australieren til en plass i Cecchinello`s 250 team i 2002.
Men holder gamle minner?
Er det ikke kanskje helt i Casey Stoners natur å bare gi stram wire, og prøve å vinne det som er igjen?

Hva tror du? Ser vi "Hjelperytter Stoner" de siste løpene? 

 

 
  

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser