Viktig med en god NM-start

I pinsen kjøres den første NM-runden i roadracing på Vålerbanen, og Carl Berthelsen er klar for å kjempe om årets NM-gull. Selv uttaler han imidlertid i teamets pressemelding at han tenker lite på gullkampen.

– Jeg har et svært avslappet forhold til årets mesterskap. Jeg har selvfølgelig mål om å vinne NM, men jeg tenker overaskende lite på det. Men det er klart at når hjelmen settes på hodet og visiret trekkes ned, kommer konkurranseinstinktet, forteller Berthelsen.

Carl sier videre at alt ligger til rette for at dette kan bli sesongen hvor han klatrer høyest opp på pallen når NM-sesongen er ferdigkjørt i september.

– Jeg har vært så utrolig nær tidligere, og har mistet gullet på målstreken. Jeg tenker ikke så mye på det, men mer på å gjøre arbeidsoppgavene riktig. Så blir det fokus på å plukke så mange NM-poeng som mulig gjennom sesongen, sier han. Det skal kjøres tolv NM-race over seks helger denne sesongen, og finalen kjøres under Rudskogen Motorfestival i september.

Tester før sesongen og det første løpet i IDM har vist at Berthelsen aldri har vært raskere på motorsykkelen enn nå.

– Jeg er godt forberedt denne sesongen og har sluppet en del press spesielt på arbeidsfronten, noe som gjør at jeg kan være 100 prosent tilstede under løpene. Det har jeg ikke vært de siste to sesongene, og det tror jeg gjør at vi er mer avslappet, noe som igjen gjør oss mer fokusert og dermed raskere, fortsetter han.  

 – Vi holder et høyt tempo og vi har vist at vi er raskere enn noen gang. Ved tørr bane tror jeg banerekord på Våler kan være innenfor rekkevidde, avslutter Berthelsen.

Carl hadde banerekorden på Vålerbanen i 2008/2009. Skal banerekorden igjen til Kristiansand, må han kjøre raskere enn 57.3. Været til helgen spår ned mot 10 grader og lettskyet; trolig blir det litt for kaldt for å sette de raskeste tidene.

Bildet er levert av Schneider Foto
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser