«Viktig at Rossi blir to år til”

Den føreren som lokker til seg flest seere og drar inn mest penger i serien er utvilsomt Valentino Rossi, til tross for at Márquez er den som dominerer resultatmessig for tiden. Derfor var MotoGP-ansvarlig Camelo Ezpeleta veldig lettet da Rossi skrev under for to år til hos Yamaha.

– Det er veldig viktig å beholde ham i to år til. Jeg tok en prat med Valentino, og han er veldig glad for å få fortsette. Enkelte påstår at han bare er her for pengenes skyld, men under årets første race i Qatar sto han på pallen, og han har vært sterk hele sesongen. Da han fortalte meg at han har skrevet under for Yamaha, kunne jeg se på ham at han ønsket å bli i MotoGP, uttaler Ezpeleta.

Ezpeleta tror Rossi har mye å gi ennå, og at han kommer til å vinne flere race. Kanskje til og med et mesterskap?

– Valentinos mentale alder er ikke den samme som hans kroppslige. Fysisk er han ikke dårligere stilt enn for fem år siden, så det er mentalt det er viktig for ham å prestere. Mick Doohan sa til meg flere ganger at det viktigste i denne sporten er psyken og ikke noe annet. Jeg ser at Valentino fortsatt har mentaliteten til å vinne, og selv tror jeg at han kan gjøre det.

Får Rossi en fjerdeplass eller havner høyere opp på Misano nå på søndag, blir han den første føreren noensinne som tar 5000 poeng eller mer.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser