Video: KTM viser elektrisk på sitt beste

KTM har lansert den andre generasjonen av sin elektriske modell E-XC. Til 2018 får modellen økt batterikapasitet til 3,9 kWh, samt et system for å gjenvinne energi i Economy-nivået.

Den stillegående skogsmaskinen har 42 Newtonmeter i maksimalt moment, og kan kjøres med A1-førerkort. Makseffekten er økt til 18kW istedenfor forgjengerens 16. Freeride E-XC veier forholdsvis sparsommelige 111 kilo ifølge produsenten.

Og for den som lurer, kan Freeride E-XC senkes helt under vann uten risiko for å få støt. El-systemet skal være helt lukket.

Den lovede kjøretiden på en lading er opp til 1,5 time, og muligheten for å bytte til en annen ferdigladet batteripakke er igjen fra forrige generasjon.

Tre ulike kjørenivåer (1 Economy, 2 Enduro og 3 Cross) kan velges mellom, avhengig av type kjøring og hvor langt du vil at batteriet skal rekke.

E-XC krever svært lite vedlikehold. KTM anbefaler egentlig bare oljeskift i smøringen mellom el-motor og fordrev etter 50 timer, i tillegg til bytte av slitedeler som drivpakke, dekk og bremsekomponenter.

Rammen er stort sett den samme, men styrehodet er blitt lengre for å øke stabiliteten. Styrekronene er nye i 2018, gaffelen heter nå WP Xplor 43, og bak sitter det en ny WP PDS Xplor-demper. Styret fra Neken er nytt og bredere, og det har fått nye håndtak. Også plast og grafikk har fått en overhaling til 2018.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser