VFR-drevet Ariel vises på Goodwood

Som tidligere fortalt har Ariel hatt en motorsykkel på gang, og denne er nå snart ferdig utviklet. Den skal drives av en Honda VFR1200F-motor og ha svingarm fra samme motorsykkel. Ariel har planer om å vise motorsykkelen første gang på Goodwood.

– Det handler bare om å få satt alt sammen, forteller Ariel-sjef Simon Saunders til Visordown.

Det er knapp tid, men Ariel har planer om å ta med en prototype til Goodwood. Produksjonsversjonen skal komme i flere ulike varianter med store muligheter for å skreddersy ens egen motorsykkel. Et alternativ vil bli en cruiser med oppreist førerposisjon.

– Det er den ene siden av spekteret. Det vi prøver å gjøre er å tilby en motorsykkel som passer til begge endene av spekteret, uttaler Saunders.

Det kommer imidlertid ingen racereplika. Ariel skal ha overveid dette, men sett at en allerede kan gå og kjøpe en motorsykkel som en kan vinne The TT på, så det var ikke av interesse.

Som et eksempel på hvor mye det går an å skreddersy motorsykkelen, fortalte Saunders at det finnes tre ulike saler, to eller tre ulike bensintanker, ulike forgafler og felger. Han sa også at VFR-motoren kan leveres med Hondas DCT-system, som er en sekstrinns automatkasse med semi-aktivt nivå.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser