Verdens nordligste motorsykkelmuseum

Lørdag åpnet verdens nordligste mc museum på Andøya, nærmere bestemt på Dverberg. Samlingen spenner fra 1930-tallet helt frem til slutten av 1980-tallet, og må kunne sies å være et imponerende skue for folk som har et hjerte som banker for motorsykler.

Eneste eksemplar i Norge?
[1032]Det 70 m2 store museet rommer modeller som Indian chief fra 1946, Coventry Eagle Deluce fra rundt 1935, Hercules fra 1934 og en italiensk Harley z90 fra 1974. Sistnevnte lisenspodusert i Italia. I den fantastiske samlingen av herlige doniger finner vi også en Rødelheim Torpedo fra 1960. Trolig kan det være Norges eneste eksemplar.

Jobbet i to år
Ildsjel og primus motor Lars Spjelkavik forteller at han ikke er så rent lite stolt over samlingen han nå kan presentere.
– Jeg har brent for skikkelig jernvare i mange år etter at jeg fikk min første sykkel som 13-åring. Dette prosjektet har jeg og fire andre jobbet med i rundt to år og vi er utrolig stolte av å endelig kunne åpne dørene. Det er riktignok ikke verdens største motorsykkelmuseum, men det er det nordligste etter hva vi har funnet ut.

Per i dag består museet av 22 sykler, men det ligger en 12-13 stykker til og venter på å få plass i lokalet som eies av motorsykkelklubben Dverberg. Den var forøvrig Norges største klubb en stund, men teller i dag rundt 25 medlemmer. Klubben har også vært med og finansiert store deler av prosjektet som stort sett har kommet i stand ved hjelp av dugnadstimer.

Billig inngang
Som sagt spenner syklene over en lang tidsperiode, helt fra en Hercules med Villiersmotor fra 1934 til en Honda 750 RC30 fra 1988. Det burdte derfor være vel verdt en titt for motorsyklister på Nord Norge-tur.

Ruinert blir du heller ikke, for inngangsbilletten på 30 kroner regner vi med at du har råd til…

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser