Verden raskeste gatemotorsykkel?

Stormbringer eller, The Asphaltfighters® STORMBRINGER powered by WARM UP, for å være pinlig nøyaktig debuterer for almennheten på Essen Motor Show 2009.

Den nye høyytelsesmaskinen har en toppfart på mer enn 320 km/t og skal visstnok akselerere fra stillestående til 300 km/t på sinnsyke 13,9 sekunder. Dette er gjort mulig med en 1 000 kubikk firesylindret rekkemotor med et effektuutak på 220 kh/161,9 kW, og med et såkalt «booster mode» økes dette til 280 hk/206 kW over en kort periode.

Det svart-oransje monteret veier inn på 195 kilo. Da snakker vi kjøreklar vekt med alt av væske.

Den spektakulære designen og ville effekten er også kombinert med noen smarte tekniske løsninger. Blant annet er speil erstattet med et kamera som git deg full info om hva som foregår bak ved hjelp av en liten skjerm, speedometer i vindskjermen og et innovativt lyssystem med LED-lys på dagtid og en kraftig Xenon-lykt foran til kjøring i mørket.

57 500 Euro
Asphaltfighters® STORMBRINGER er (forståelig nok) bygget i små serier av WARM UP Zweiradtechnik GmbH i Aalen, Germany og prisen starter på 57,500 Euro. Det inkluderer også et personlig set-up, hvor ting som dempere, sal og alle kontroller og hendler er tilpasset til førerens vekt og størrelse. Spesialdesignet kjøreutstyr er også med i prisen, i det ligger det en skreddersydd skinndress og en Kevlar-hjelm.

Her er forøvrig noen av selskapene som har fingret og klådd på sykkelen i løpet av prosessen. ABM, Akrapovic, BelRay, Beutler Lackdesign, BIKERBOX, Bridgestone, CIMA Schlier, gilles.tooling, Held Biker Fashion, Kellermann, Melvin, OZ Motorbike, PUIG, Emil Schwarz, Spiegler og WAECO.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser