Ventetiden er over!

Noen ganger kan vinteren bli ekstremt lang. Ok, her på berget er den jo bestandig irriterende lang. Men denne vinteren har hatt noe dirrende forventningfullt over seg. For det er vel usedvanlig sjelden en MotoGP-sesong har blitt så til de grader sett frem til?
Hvorfor?
Joda, det er bare å innrømme det; Rossi er tilbake! Tilbake på konkurransedyktig sykkel. Og, ja, vent, vi kan få oppleve den neste store legenden i støpeskjea. Marc Màrquez, dere! 

The New Kid On The Block
Det er nemlig ikke få som spår en "ny Rossi" når det er prat om guttungen fra Cervera i Spania. Akkurat ferdig med tenårene, kan han til og med lage mas i toppen i sitt første år i toppklassen. Det er greit å være superstjerne i de mindre klassene, men Márquez slang jo beinet over MotoGP-beistet, og skremte vannet av de fleste etablerte stjernene umiddelbart. Testene hans i vinter, skal være de beste noensinne av en rookie. 
Men vil han gjøre som mange frykter, dra av brettet gang etter gang, i ungdommelig overmot? Ikke er han kjent for forsiktige forbikjøringer eller overdreven respekt for sine konkurrenter heller…

Greit. Det var det yngre ytterpunkt. La oss fortsette med veteranen blant toppførerne.

Valentino Rossi
Man skal vokte seg vel når man skriver om Rossi. For det er så lett å bli tatt for en dønn subjektiv "fanboy". 
Men, ærlig talt. Hvordan unngår man det? Hør/les bare totalplasseringene i hans karriere (96´-2012):
9-1-2-1-2-1-1-1-1-1-2-3-1-1-3-7-6. Syv titler i gromklassen, to i de mindre. De to siste plasseringene er kanskje ikke så imponerende, men de fleste vet hvorfor de kom.
Atter en gang ble han av mange beskrevet som "over the top", etc, etc. Har vi hørt det før? Ja. Men på Yamaha igjen viste han at 34 ikke er noen alder. Testene har vist at han kan hevde seg allerede fra start av. Før den første vintertesten var omkvedet, selv fra tilhengere, at det hadde vært hyggelig å se ham på pallen innimellom igjen.
Nå? Nå kan det nok hende at Den Gule Horde får oppfylt sine stadig mer realistiske drømmer.

Dani Pedrosa 
Det skjedde noe med Dani Pedrosa i fjor, kanskje spesielt illustrert ved avslutningen på Brno? En mer agressiv fører viste seg.
Mulig Lorenzo fortsatt får frysninger når han tenker på utbremsingen inn i den siste sjikanen…
En Pedrosa i form kan gjøre livet surt for enhver. Men nå var det vel prat om noen nakkesmerter for en stund siden da.
La oss bare håpe at Den lille slipper unna skader i år, og får vist seg frem som i fjor. Det var jo ikke langt unna.

Jorge Lorenzo
Den regjerende mester blir nok en hard nøtt å knekke også i år. Stabil som få, behersket i de fleste situasjoner, og skremmendes rask. Mannen fra Mallorca har vokst seg til og sluttet med Rossi-etterligningene når han feirer en seier. Det plusset nok på en del tusen i fanklubben. Han beskrives også som den reneste zen-mester, eller noe sånn, av flere i miljøet. Og det er intet å si på talentet. Om ikke Márquez kommer her og kommer her og ødelegger, så kan han muligens bli en legende. Klar kandidat til tittelen i år også.

Tja, det var vel "The Fab Four" det. Men hva med noen outsidere?
Det må vel bli Stefan Bradl og Cal Crutchlow, det vel? Eller vil Smith overraske alle som mener han ikke har noe der å gjøre? Hva med gutta på Ducati? Blir det noe orden på det? Tok Dovi Tidenes dårligste deal?  
Hva tror du?

Sendetider på Viasat Motor HD og Viaplay:
Torsdag 4.april
Klokken 18.45: Trening 1.

Fredag 5.april
Kl. 16.50: Trening 2.
Kl. 19.45: Trening 3.

Lørdag 6.april
Kl. 18.45: Trening 4.
Kl. 19.30: Kvalifisering

Søndag 7.april
Kl. 16.50: Oppvarming
Kl. 20.30: Hovedløpet.


 
 


 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser