Uskadd etter sammenstøt med underskinne i plast

Snart 50-årige Even Elseth har fått teste denne typen skinner i praksis. Even, som har roadracing-lisens og deltar på flere banedager, er ikke akkurat uerfaren. Han er bosatt i Siljan og kjenner veistrekningen.

Even holdt fartsgrensen, og det var sol og tørt den aprildagen uhellet skjedde. Midt i en sving mistet frohjulet grepet, og Even gikk overende. Sannsynligvis på grunn av gammelt oljesøl. På det aktuelle stedet er det montert underskinner av plast. Venstresvingen ligger i oppoverbakke, og den er så skarp at Even ikke rakk å skli mer enn tre-fire meter før både han og sykkelen traff underskinna. Begge ble ført et lite stykke oppover før ferden heldigvis stoppet i eget kjørefelt.

NMCU melder at erfarne Even selvfølgelig hadde fullt kjøreutstyr, og han kunne heldigvis reise seg opp helt uten skader.

Bjørn Richard Kirste, som er faglig ansvarlig for rekkverkstiltak hos Statens Vegvesen i Telemark, uttaler til NMCU at han mener denne ulykken alene rettferdiggjør investeringene langs Fv32.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser