UP kan kjøre oss ned

– Latterlig avgjørelse! Men dette er jo bukken som passer havresekken, så sånn sett var det kanskje ikke så uventet, sier Jonas i en kommentar til Altaposten.
– Hvorfor kunne han ikke stoppe meg på en ordentlig måte? Å kjøre meg ned på denne måten er jo helt vannvittig, sa Jonas til Altaposten i sommer. Han hevdet Nygård smelte inn i ham med UP-bilen.

– Jeg kjente plutselig at det smalt i bakenden. Jeg holdt på å miste kontrollen og snudde meg. Da kom UP-bilen opp på siden og svingte rett inn i sykkelen, forklarte Jonas. Sykkelen ble skadet for nærmere 50 000 kroner, og Jonas anmeldte Nygård for manøveren. Troms politidistrikt har siden etterforsket saken som en SEFO-sak. Konklusjonen fra statsadvokaten er følgende: «De underrettes herved om at saken for deres vedkommende er henlagt etter bevisets stilling. Dette er i samsvar med innstillingen fra SEFO.»

Jonas er idømt 5000 kroner i forelegg for å ha stukket av fra UP, og har vedtatt denne boten.

– Jeg har rett og slett ikke økonomi til å gå videre med saken. Advokaten min mener det er 50-50 sjanse for utfallet. Jeg registrerer at dette er den tredje siktelsen som ble spadd frem etter at påtalemyndighetene hadde frafalt to tidligere siktelser; for høy fart i Langfjorden og for høy fart i Burfjord. Jeg regner med at saken nå stopper, av økonomiske grunner, sier Bjørnar Jonas til Altaposten.

Jonas er altså ikke dømt for å ha kjørt for fort, men for å ha stukket av fra UP. Det var altså nok til at UP kunne meie ham ut av veien.

– Resultatet av SEFO-henleggelsen er at vi sitter igjen med et ganske hårreisende bilde, uttaler organisasjonssekretær Morten Hansen i NMCU til Altaposten. Skal det være greit å bruke slike metoder – som har vært forbeholdt drapsmenn – på grunn av en trafikkforseelse, spør Hansen.

Hva mener du om denne saken? Delta i diskusjonen på Bikes forumside.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser