Unge norske motocrosstalenter inntar Frankrike og bLU cRU Superfinale

Startfelt i bLU cRU – en av disse kan være en kommende verdensmester

Pressemelding

Norge er i fokus på den internasjonale motocross-scenen når Yamaha Motor arrangerer sin årlige superfinale – bLU cRU – for unge og lovende motocross-førere i perioden 6. – 8. oktober. Årets konkurranse finner sted i Frankrike og tiltrekker seg et rekordstort antall norske deltagere.
Dette er fjerde året på rad at Yamaha arrangerer bLU cRU Superfinale for unge motocrossentusiaster. Ungdommene har trent og konkurrert intenst i løpet av våren og sommeren for å kvalifisere seg til konkurransen i Frankrike, der de vil møte talentfulle motocross-utøvere fra hele Europa. Et imponerende antall norske barn har deltatt i kvalifiseringen, og flere har klart å kvalifisere seg til finalen. Blant de utvalgte norske talentene finner vi blant annet Heine Stokke. 

«Påmeldingene til årets bLU cRU har nesten doblet seg sammenlignet med tidligere år. Dette betyr at konkurransen har vært knallhard, og derfor har vi med oss en ekstra sterk gjeng med norske ungdomsførere i år. For mange av disse barna og ungdommene er dette arrangementet høydepunktet i sesongen, og de har lengtet hele året etter å få vite om de kvalifiserte seg eller ikke. Å dele denne unike helgen med så mange likesinnede motocrossentusiaster er en opplevelse som vil prege dem for livet,» sier Morten Brondbjerg fra Yamaha Motor Scandinavia.

Totalt har 120 barn og ungdommer fra hele Europa kvalifisert seg til finalen, der hele 40 talenter kommer fra Skandinavia. I Frankrike får de muligheten til å trene sammen, og konkurrere mot andre lidenskapelige motocrossentusiaster, med veiledning fra erfarne profesjonelle førere. De tre beste førerne fra hver klasse, sammen med to wildcard-deltakere, vil bli invitert til en spesiell treningsøkt kjent som «Masterclass». Her vil en fører fra hver klasse bli kåret til den endelige bLU cRU-mesteren.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser