Ullevålseter tapte til teten

– Fy flate, i dag er en av de aller verste dagene jeg noen gang har hatt på sykkelen. Først mistet jeg balansen i det jeg skulle krysse en elv. Motoren tok inn vann og jeg måtte snu hele sykkelen på hode. Det tok meg ca 20 min å få sykkelen opp av vannet og sterk strøm gjorde ikke situasjonen bedre, forteller en oppgitt Ullevålseter, som måtte nøye seg med en 19.-plass på den niende etappen av Dakar-rally.

Sammenlagt ligger dakar-proffen nå på 9.plass, 2 timer og 21 minutter bak ledende Coma og rundt 50 minutter bak Despres som ligger på 3-plass.

Skikkelig forbanna
Nok en gang måtte arrangøren se seg nødt til å korte ned spesialetappen, 20 km i dag. I tillegg var dette en strekning med mye sand. Helt klart ingen fordel for Ullevålseter som foretrekker lange og harde etapper på nettopp sand.
– I morra (i dag, red.anm.) blir det visstnok en del sanddyner og da skal jeg gi alt jeg kan. Nå er det bare framover på lista som gjelder, jeg er skikkelig forbanna, sier en kampklar Pål Anders Ullevålseter.

Noe overraskende var det at nederlandske Frans Verhoeven stak av gårde med dagens etappeseier med tiden 06.26.33 foran franske Fretigne 03.09 bak. Chilenske Francisco Lopez kjørte nok en sterk etappe og kom inn på en tredjeplass 03.40 bak.
Verken Marc Coma eller Cyril Despres, nådde helt opp i dag og fikk henholdsvis en fjerde- og femteplass. Men fremdeles holder spanske Marc Coma ledelsen sammenlagt

Street ute
Amerikaneren Jonah Street, som etter gårsdagens fullførte løp lå på en 4.-plass sammenlagt, måtte trekke seg fra dagens etappe, på grunn av en smertefull skade i vristen. Dette betyr at han nå er ute av årets Dakar.

Dagens etappe:
Tirsdag 13.januar, Chile
Dag 10
Rute: Copiapo – Copiapo
Totalt: 686 km
Dagen starter med en 20 km lang transportetappe etterfulgt av en 666 km lang spesialetappe. Etappen i dag har løpets lengste spesialetappe og kan by på masser av sanddyner og ekstrem varme da etappen er lagt til en av verdens aller tørreste ørkener, Atacama. Pål Anders er selvfølgelig glad for at det endelig blir noen ekte sanddyner han kan få brynet seg på.

TV-dekning Dakar 09
Eurosport, Live
Klokken: 19.15-19.30 og 23.00-23.45

Tror du toget er gått for en topplassering for Pål Anders i år?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser