Ullevålseter på pallplass

Pål Anders Ullevålseter har fått en knallstart på årets Rally Dakar. I går ble Nordmarkas store sønn nummer elleve, men i sammendraget avanserte han til en meget sterk tredjeplass.

Gårsdagens etappe strakk seg over 243 kilometer med start i Pisco, Peru, og målgang i Nazca. Ruten gikk hovedsaklig gjennom sand, men var langt fra udramatisk.
Det holdt på å gå skikkelig galt i dag. Cirka midtveis på etappen var det gravd et firkantet hull, 2 meter dypt, midt på en grusvei der jeg kom i 150 km/t. Heldigvis fikk jeg lagt meg ned i fart, og skrenset en del før jeg neeesten falt nedi. Sykkelen endte med forhjulet nedi hullet, mens bakhjulet og jeg klamret oss fast i kanten og fikk jeg dratt "oss" opp. Jeg tapte noe på dette, men senere, cirka 300 meter før mål tapte jeg ytterligere 30-40 sekunder da motoren plutselig stoppet på grunn av noe dårlig bensin jeg hadde fått tidligere på etappen. For å få den i gang igjen, måtte jeg bytte til reservetanken.


Fikk hjelp av spor
Siden Ullevålseter ble nummer 10 på søndagens etappe, startet han som nummer ti på mandagens etappe. Det gjorde at han kunne følge konkurrentenes spor på deler av etappen. Det kan naturlig nok være til stor hjelp.
– Ja, jeg trivdes godt med å starte rundt 10. plass. Da har man en del spor å forholde seg til og det blir ikke så "flat sikt" i sanden. Jeg h
ar ikke knallgod følelse på etappen i dag, men strategien om å være tålmodig i starten fungerer og jeg er veldig fornøyd med å ligge som nummer tre i sammendraget.

"Hjemmeseier"
Vinneren av dagens etappe ble igjen Francisco Lopez Contardo fra Chile på tiden 02:26:35 og han slo nordmannen med 8 minutter og 30 sekunder. I sammendraget er Ullevålseter 04:59 bak sammenlagtleder og storfavoritt Cyril Despres fra Frankrike.

Foto: Maindru Photo/Team Ullevålseter

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser