Ullevålseter nummer tre i dag

I dag ble det kjørt drøye 850 kilometer til sammen, og Pål Anders ble nummer tre, 3,15 minutter etter engelske Andrew Newland. Norbert Dubois fra Frankrike ble andremann i mål.

Pål Anders Ullevålseter ledet lenge under dagens etappe, men vanskelige kjøreforhold de første 10 milene gjorde det vanskelig å holde kompasskursen. Myke sanddyner og mye «kamelgress», som er førernes betegnelse på gresskledde kuler, gjorde at farten måtte reduseres. Både engelskmannen og franskmannen lå tett innpå Pål Anders og kunne lett følge i vår hjemlige ørkenrevs spor. Da det gjensto 10 kilometer, kjørte Pål Anders seg bort på en langstrakt ørkenslette, og dermed slapp de to andre forbi.

– Jeg kjørte meg bort på en åpen slette, det var ingenting der. Jeg fulgte en vei, men plutselig ble den borte og jeg mistet retningsansen, jeg slet med å finne veien på kompasskursen, forteller Pål Anders på telefonen fra Mauritania.

– Det var vanskelig å kjøre først i dag, så det blir deilig å ikke starte først i morgen, for det er ventet noenlunde like forhold på morgendagens etappe. Jeg er sliten, men det er flere som er mer slitne enn meg, avslutter Ullevålseter.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser