Ullevålseter med knusende seier på sjuende etappe

– I dag har det vært en ekstrem hard og lang etappe, med svært vanskelig navigering. Jeg gjorde ingen feil i dag, og har aldri kjørt så raskt i front noen gang, sier Pål Anders på telefonen fra Mauritania.

Pål Anders har vært suveren så langt i Africa Race, med seier på de fire første etappene og andreplass i femte etappe (etappe nummer seks ble avlyst). Med seier idag har han dermed vunnet fem av seks mulige etapper.

Dette er en kjempeprestasjon av Ullevålseter.

Dagens etappe var den lengste under årets Africa Race. Pål Anders startet to minutter bak Theuretzbacher, som vant femte etappe og ligger på andreplass sammenlagt. Han tok ham raskt igjen, og Theuretzbacher fulgte tett på i flere mil før nordmannen dro fra og kjørte som ensom majestet over mållinjen med drøye fire minutters ledelse.

– Det er godt å ha ledelsen, men den forsvinner lett om jeg gjør feil, eller om noe skjer med sykkelen. Det går hardt utover motoren, og man må kjøre på full gass hele veien enten om det er myke sandyner eller hardere sandunderlag, forteller han.

Pål Anders er trygg på sykkelen og vet at den tåler strabasene selv om det er en ubehagelig følelse å vite at han kjører motoren såpass hardt.
Han har med ekstra motor.

Morgendagens etappe består av følgende:
Azougui /Azougui – 399 kilometer totalt
Fartsetappe Azougui / Atar – 358 kilometer

Foto: Alain Rossignol

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser