Ullevålseter måtte gi fra seg ledelsen

Fartsetappen gikk langs en fjellkjede på svingete og steinete veier, så navigasjonen var svært utfordrende. Pål Anders har på sin side sitt sterkeste kort i ørkensand. På samme etappe i fjor hadde Pål Anders et uhell og ødela sykkelen, og dermed tapte han mye tid. Men i går gikk det heldigvis langt bedre. 

Portugisiske Luis Miguel Oliveira var det ingenting å gjøre med, han kjørte raskest av alle og vant etappen foran Paolo Ceci, mens Pål Anders kom på tredjeplass.

I sammendraget ledet Paolo Ceci med 2 minutter og 29 sekunder foran Pål Anders Ullevålseter ved målgang, men det ble signalisert at tidene kunne bli justert siden Pål
Anders ble stoppet av en militærpatrulje underveis i løpet på et tidspunkt der han ledet.

– Det var som å kjøre 40 mil langs ei steinrøys, veldig krevende og ganske kjedelig. Men jeg er glad jeg holdt meg på sykkelen, at den er hel og jeg er hel. Når jeg tenker på hvordan denne etappen gikk i fjor, så er jeg veldig glad for nettopp det. Vi kjørte feil mange ganger, navigasjonen var vanskelig, forteller Pål Anders på telefonen til kona Mette.

Etter en tøff onsdag har Felix Jensen og Marius Helmersen nå klatret i sammendraget. Selv om de ligger et langt stykke bak teten, er det fortsatt mulighet for avansement. Jensen ligger på 11. plass, 03.04.38 bak Ceci, og Helmersen på plassen bak – differansen opp er 03.08.36.

Arrangøren justerte listene i går kveld og ga tilbake tapt tid etter at Pål Anders ble stoppet ved den militære kontrollposten. Rekkefølgen er den samme, men tidsdifferansen er mindre. Pål Anders ligger nå bare 1,26 minutter bak Ceci i sammendraget. 

I dag starter Pål Anders fire minutter bak Ceci og Oliveira. Dette kan bli tøft å ta igjen, men han har 50 mil å gjøre det på, så alt er mulig for ørkenreven.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser