Ullevålseter leder etter første dag

En lang og kald dag med over 11 timer på sykkelen er nå over. Pål Anders forteller at han har kjørt med moffer på hendene hele veien, og med ryggsekk. I ryggsekken har han hatt vindklær, tykke hansker og så videre. Før siste transportetappe dro han på seg alt innholdet. Han var den som var best kledd av alle, allikevel frøs han hele veien, og han syntes svært synd på sine konkurrenter. Det var snø over Atlasfjellene.

Pål Anders uttaler selv: – Det var svært vanskelig navigasjon underveis, jeg gjorde to småfeil, men rettet meg raskt inn, så jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon. Jeg stolte på meg selv hele veien. Siden jeg ligger først i løypa, har de andre spor å følge, men på de vanskeligste stedene var det steinrøys og derfor vanskelig for de andre å se sporene mine, og jeg tror mange kjørte feil. Sykkelen går kjempebra, og jeg er veldig fornøyd. Den er helt ny, og jeg har ikke fått kjørt den inn før nå. Den er smidig og rask. Vi har blitt venner nå. Det blir spennende å se hvordan den oppfører seg i ørkensanden. Jeg starta først og kom først i mål; det har aldri skjedd før.

Pål Anders kom i mål først på tiden 01:51:54, og det er 08:34 min foran nestemann, John Olav Lindtjørn. Med andre ord en svært bra norsk dag!

Andre etappe, som kjøres i morgen, består av:
Transportetappe fra Jorf El Haman / Merzouga, 38 km
Fartsetappe fra Merzouga / Mahmid 377, km
Transportetappe fra Mahmid / Tagounite 23, km

Det har vært mye regn i området der førerne skal i ilden i morgen, og det kan fremdeles være mye vann igjen. Dette kan by på utfordringer.
Etappen har et vanskelig terreng, men Pål Anders føler seg i veldig fin form, og selvtilliten har naturlig nok økt foran morgendagen.

Foto: Alain Rossignol
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser