Ullevålseter herjet med konkurrentene

Pål Anders dro fra på slutten og vant med hele seks minutter foran Ingo Waldschmidt. Robert Theuretzbacher krasjet og kom inn etter nordmannen John Olav Lindtjørn på en femteplass, 30 minutter bak. I sammendraget ligger det nå to nordmenn blant topp fem.

Pål Anders har måttet prestere på topp i fjorten dager, og det er svært krevende under slike forhold. Men han er seig og viser seg å være i knallform.

– Jeg hadde planer om å ta det med ro idag, men ble revet med. Jeg tok igjen østerrikeren og lå bak ham lenge. I sanddynene lå jeg foran hver gang, så jeg stoppet for å pisse – litt med vilje – og da dro han i feil retning og jeg i riktig. Han må ha krasjet like etter.

Africa Race er den opprinnelige Rally Dakar-løypa, fra Frankrike til Dakar. Det har vært en tøff løype med svært høy vanskelighetsgrad på navigering og krevende sanddyner. Løypa har derfor passet Pål Anders som hånd i hanske; her er han spesialist. Pål Anders sier selv at navigeringen har vært hovedårsaken til den store tidsdifferansen.

Tre ganger verdensmester i Enduro, David Fretigne, er en av førerne som har hatt uflaks i løpet og ligger langt bak.

Etappe 12 av Africa Race er den siste, den går rundt den rosa innsjøen Lac Rose og måler sparsommelige 24 kilometer. Det er også offisiell målgang og seiersseremoni i Dakar i morgen.

Morgendagen vil med andre ord vise om løpssykkelen holder til at vi får se en jublende glad Pål Anders passere målstreken.

Foto: Alain Rossignol

Les mer om Africa Race på http://www.africarace-live.com/en/

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser