Ullevålseter fremdeles med solid ledelse i sammendraget

Pål Anders Ullevålseter ble nummer to på dagens åttende etappe av Africa Race. Fartsetappen gikk i en sløyfe fra Azougui til Atar, og var på 358 kilometer. Pål Anders ble kun slått av østerrikeren Robert Theuretzbacher, med 1 minutt og 49 sekunder. Ørsterikeren startet to minutter bak Pål Anders på dagens etappe, og selv om Pål Anders kom først i mål, var det altså ikke nok til å ta etappeseieren.

Pål Anders ligger fortsatt over to timer foran Theuretzbacher i sammendraget; med andre ord har han fremdeles en solid ledelse når det gjenstår tre etapper.

– Det var en knallhard etappe idag, langt verre enn gårsdagens. Theurentzbacher tok meg tidlig igjen og har fulgt meg tett i hele dag. Selv da jeg satt meg fast i sanden og måtte spa meg opp, ventet han på meg. Østerikeren har inrømmet at han ikke er så stødig på navigasjonen. Det er helt greit for meg siden jeg leder med så mye som jeg gjør, forteller Pål Anders etter målgang.

Flere sliter med navigasjonen under det krevende rallyet. Tre førere kom inn idag tidlig, og 10 biler fullførte ikke gårsdagens etappe.

Morgendagens fartsetappe, nummer ni, strekker seg fra Azougui til Akjoujt, og den måler 367 kilometer. Det blir nok en dag med utfordrende navigasjon, sanddyner og mye vegetasjon innimellom.

– I morgen starter jeg to minutter bak østerrikeren. Jeg skal ta ham igjen, men legge meg bak ham og vente på at han gjør en feil, avslutter Pål Anders.

Førstkommende søndag kjøres siste etappe, nummer elleve, av Africa Race. Bike oppdaterer deg helt til rallyet er ferdigkjørt.

Foto: Alain Rossignol

Mer info om Africa Race finner du på http://www.africarace-live.com/en/

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser