Tyveribølge – politiet lukker øynene

Fete kjettinger, låste garasjer og sporingsutstyr for flere tusen kroner stopper ikke kjeltringene som i disse dager ser ut til å arbeide fritt på Østlandet. Heller ikke politiet ser ut til å bekymre seg.

Bike ringte informasjonsavdelingen i politiet i Oslo tidligere denne uken. Her var svaret ganske enkelt at de ikke har den ringeste anelese om at motorsykler for millioner av kroner er forsvunnet fra låste garasjer den siste tiden. Informasjonsarbeideren vi snakket med kan heller ikke skjule seg bak å ha fått spørsmålet på sparket, for hun ba nemlig om å få ringe tilbake etter at hun hadde sjekket litt. Dette tok over fire timer. Rikelig med tid med andre ord.
Svaret var altså at de, altså politiet, har hatt litt fokus på bransjen, blant annet med hensyn til trimming av motorsykler. Forstå det den som kan…

Tyrigrava
Mye tyder på at banden bruker det populære onsdagstreffet på Tyrigrava som utvelgelsessted. Flere har i hvert fall blitt frastjålet syklene sine etter å ha besøkt dette treffet.

Så også Dag Moen fra Hagan i Nittedal. Motorsykkelen hans, en Yamaha R1 SP, ble stjålet fra et garasjeanlegg i Heggeveien på Hagan i Nittedal, en gang mellom klokka 22 onsdag kveld og torsdag morgen. Som så mange andre den siste tiden er han sikker på at tyvene visste hva vi var ute etter.

– Det er helt tydelig at de visste hva de var ute etter, og at det er snakk om profesjonelle tyver, mener Moen.

Godt sikret
Sykkelen sto plassert under en presenning, og var boltet fast i murgulvet.

– Den var festet med sertifiserte kjettinger og bolter, rundt hvert hjul. Kjettingene var skåret over, forklarer han til Romerikes Blad.
I tillegg var sykkelen låst med et tredje, solid låsesystem. Ifølge Moen hadde tyvene sørget for å sette videoovervåkingskameraet ved garasjeanlegget ut av spill.

Mistankene om organisert kriminalitet deles også av politiet på Romeriket.
– Dette stinker organisert kriminalitet. Vi har all grunn til å tro at gjerningspersonen(e) er de(n) samme. Begge var på det samme treffet og opplevde at mange var skuelystne på syklene deres, opplyser operasjonsleder Anders G. Buvarp ved Romerike politidistrikt til rb.no.

Ikke tilfeldig
Også politiførstebetjent John Inge Bråthen ved Lillestrøm politistasjon sitter med en følelse av at det ikke er tilfeldig hvilke sykler som forsvinner.
– Med dagens teknologi er det små problemer å finne ut hvor eieren av en sykkel hører hjemme. Det er klart at disse syklene er sett ut på forhånd. Trolig er de satt på en henger og kjørt avsted.

Tyveriet i Hagan er bare et av unormalt mange på Østandet den siste tiden. Bike sitter med informasjon om liknende tyverier både i Asker, Oslo, Rælingen, Askim og Strømmen. Samtlige sykler er dyre sportssykler.

-Kan det være aktuelt for de ulike politidistriktene å forene krefter å samarbeide om denne saken.
– Det kan det være, men det vil jeg ikke kommentere ytterligere.

Saken oppdateres
Bike har i dag vært i kontakt med Audun Øvrebø i Kripos. Han var på stående fot ikke sikker på om dette var en sak for Kripos, men har lovt å ta kontakt med oss senere.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser