Triumph ut av India – Bajaj overtar

Bajaj skal overta salg og distribusjon av Triumph i India

Triumph har overlatt kontroll av sitt indiske marked og distribusjonsnett til sin samarbeidspartner Bajaj i forkant av lanseringen av den nye mellomvekt retro-serien til Triumph. Triumph hadde først planer om egen produksjon i India og planen var å produsere en egen-designet 250 ensylindret modellrekke som blant annet skulle inneholde en Daytona 250 og en Street Single. Til tross for at syklene var ferdig utviklet og offentlig lansert, ble byggingen av fabrikk for produksjon av syklene kansellert grunnet uendelige utsettelser. Det har vært spekulasjoner om dette var politisk styrt for å beskytte indiske selskaper.

I 2017 inngikk Triumph samarbeidsavtale md Bajaj om å utvikle en serie mellomvektere som skulle selges av Triumph, men bygges av Bajaj. De første av disse syklene ventes lansert senere i år. Det er snakk om ensylindrede, mindre versjoner av Bonneville-konseptet. Motoren vil ha samme retro utseende som Bonneville-motorene og ha vannkjøling. Volummessig planlegges det størrelser fra 250 til 750.

For øyeblikket er det bare 15 Triumph forhandlere i hele India, men antallet ventes å øke vesentlig når de nye, mindre modellene er klare. De vil da konkurrere direkte med f.eks. Royal Enfield. Bajaj planlegger å introdusere Triumph i 120 byer i løpet av de neste to årene. Det ventes også at de nye mellomklasse modellene vil selges i resten av verden.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser