Triumph stiller team i AMA Supercross

Dette er det nærmeste vi kommer når det gjelder bild av Triumphs nye offroadserie – merk at det står Concept…

Triumph Motorcycles skal stille team i Monster Energy AMA Super Motocross World Championship fra og med 2024-sesongen. Et fabrikksteam er etablert i USA for å drive motocross-aktivitetene under det helt nye, globale Triumph Racing. Teamet skal drives i samarbeid med Bobby Hewitt og vil stille med to av Triumphs helt nye 250cc 4-takts MX-sykler i 2024 Super Motocross verdensmesterskap i vest- og østkystserien før teamet går med i toppklassen 450cc i 2025. Bobbys tidligere teamsjef, Stephen ‘Scuba’ Westfall, skal lede den ny Triumph Racing US-satsingen. Satsingen innebærer en betydelig utvidelse av Triumph Racings racing aktiviteter som inkluderer Moto2TM World Championship og Supersport racing.
Teamet skal fokusere på Super Motocross World Championship og ha ansvar for utvikling av race-ytelse og talent med tanke på å styrke Triumph’s motocross-satsing i hele USA. Teamet støttes av Triumphs egen avdeling for offroad design som er ansvarlig for konseptet og utviklingen av drivlinjene og chassiset for
helt nye MX- og Enduro-serier.

Racing programmet inkluderer også Triumph Racings nylig annonserte FIM Motocross World Championship-team, opprettet i samarbeid med Thierry Chizat-Suzzoni, som tar sikte på å delta i 250cc MX2-klassen i 2024 og deretter 450cc MXGP-klassen i 2025. Engineering-teamet fra Triumph-fabrikken og de nye race teamene har hatt et tett samarbeid når det gjelder utvikling og forbedring av chassis- og motorytelse gjennom en intensiv testplan som er på gang i USA, Storbritannia og fastlands-Europa. Begge teamene har også samarbeidet om felles testing av de nye Triumph motocross-syklene. Resultatene av samarbeidet implementeres i alle modeller av Triumphs nye motocross-serie. Detaljer om lanseringen kommer i nær fremtid.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser