Triumph slipper Speed Triple 1200 RR

Nye Speed Triple 1200 RR – klar inspirasjon fra gamle dagers caféracere, men det er ingenting gammeldags ved ytelsen eller utstyrsnivået

Speed Triple 1200 RR er en caféracer versjon av Speed Triple 1200 RS som ble sluppet tidligere i år. Motoren er den samme som i RS, men fronten har fått en styrekåpe som er aldri så lite grann retro, men samtidig moderne. RS doble hovedlykter er erstattet med en enkel rund lykt. Styret er clipon, montert under øvre gaffelbro og fothvilerne er flyttet litt lenger bak. Speed Triple 1200 RR er ikke noe forsøk på å lage en ny Daytona – den sikter helt klart mote gatebruk.

RR og RS har samme Brembo Stylema kalipere og 320 mm skiver og samme kurve-ABS. Men – den justerbare Öhlins-demperen på RS er byttet ut med elektroniske semi-aktive enheter. I praksis betyr det at fjæringen er bedre til å tilpasse seg underlaget i de forskjellige ride modes, noe som bør gi en mindre hard kjøreopplevelse. En 6-aksers IMU styrer elektronikken som selvfølgelig inkluderer wheelie- og traction kontroll.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser