Triumph kan bli motorleverandør til Moto2

Det er blant annet den britiske hjemmesiden Bike sport news som rapporterer om at Moto2-klassen vil få en ny motorleverandør i 2018.

Ifølge deres opplysninger er planene om et samarbeid mellom MotoGP og Triumph langt fremskredne, men det er ennå ikke undertegnet noen endelig avtale.

Honda er den nåværende leverandøren av motorer til Moto2, men deres CBR 600RR-motor begynner å bli stadig mer uaktuell. Modellen selges ikke lenger i Europa, og produksjonen er på vei til å legges ned.

Triumph har lengde nedprioritert motorsykler i superbike- eller supersport-segmentet, og fokus ligger isteden på retro- og adventure-motorsykler. Den britiske produsenten fra Hinckley holder imidlertid fortsatt liv i street-modellene Speed Triple og Street Triple. Den førstnevnte 1050-kubikkeren kom i en grundig oppdatert utførsel i fjor, og nå i vår kommer lillebror Street Triple til å få en enda mer omfattende oppdatering. Street Triple vil få en 750-motor, og det er denne som kan være aktuell drivkilde i Moto2-syklene fra og med 2018.

Bike skal følge med på denne nyheten; ved lanseringen av nye Triumph Street Triple vil det sannsynligvis kastes mer lys over denne spennende utviklingen.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser