Triumph feirer 50 år med Bonneville

Triumph Bonneville har i alle sine 50 år vært basen for ivrige byggeres kreativitet. Den første tiden handlet det mye om hastighetsrekorder og racing, og på 60-tallet tok datidens streetracing over og det ble snekret caferacere i Londons utkanter.

Samtidig begynte Steve McQueen og de andre å sprette grus i California og Bonnevilles ble bygd om til scramblers.
På 70-tallet gikk mange Bonnevilles til chopperbyggere, også her i Norge, men de siste årene har flere av disse idéene også blitt virkelighet hos Triumph. Modeller som Scrambler og Thruxton har sett dagens lys og blitt den vanlige manns eiendom.

Men nå i sommer kommer to Bonnevilles som definitivt ikke kan kjøpes av hvem som helst. Ja, hvis man da ikke har veldig mye penger til overs. Bildene er derimot helt gratis som byggerinspirasjon…

Belstaff
Den første er designet av det klassiske britiske klesmerket Belstaff, de som en gang i tiden oppfant regnklær for MC-folk. I dag selges Belstaffs klær i verdens fineste shoppinggater. Men de har fortsatt også en MC-kolleksjon som er mer tidsriktig enn noensinne.
Nå har Belstaff designet en spesialversjon av Bonneville som får det til å danne seg vann i munnen. Matt svart og matt gull med caféracerinspirasjon. Og en sal kledd i vokset bomull. Helt i tråd med merkets tradisjoner.
Denne motorsykkelen bygges i et svært begrenset opplag og skal kun selges i London, Milano, Roma og Los Angeles. Prisen blir høy…

Ewan McGregor
Den andre jubileumssykkelen blir enda mer unik. Den er designet av skuespilleren Ewan McGregor, som selv er en svært aktiv motorsyklist. For øyeblikket tar han og Charley Boorman en ny tur fra Skottland til Cape Town.

McGregor har designet en Bonnie med tank og detaljer i kobber, og både sal og sidekåper i vokset bomull. I en personlig hyllest til 60-talet har han også utstyrt den med en logo i helt riktig tidsånd.
McGregors Bonneville bygges i et eneste eksemplar som skal selges på auksjon til inntekt for UNICEF senere i år.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser