Trialsøsken til VM

Fredag satte familien Haga kursen mot USA, hvor både Sondre ”Gekko” Haga og søster Hanne Haga skal kjøre dobbel VM-runde sammen.

– Kjekt at vi kan gjøre sånne ting sammen med hele familien, sier Hanne Haga, som synes det er kult å kjøre sammen med broren. – Vi har deltatt på de fleste løp sammen, egentlig, men vi kjører jo forskjellige klasser og vi kjører jo våre egne løp. Så på selve løpet ser vi ikke hverandre sånn veldig mye, det er helst før og etter og når vi forbereder oss, fortsetter hun.

– Vi kjører jo samme løp i Norgescup og EM, men jeg ser henne nesten aldri på løpene, vi starter på helt forskjellige tider, forteller bror ”Gekko”, som synes det er moro at både bror og søster nå skal kjøre i USA.

Etterlengtet tur
For ”Gekko” blir det første gang han reiser til USA, både for å kjøre trial og privat. – Tror det blir kult å komme ned og se hvordan det fungerer der nede. Jeg har hørt at det er utrolig høy standard for selve løpet, sier ”Gekko”, som tror det minner litt om Japan, bare varmere. 

Søster Hanne er også spent på reisen, og synes det er stas å reise helt til USA for å kjøre trial. – Vi har jo gått og gledet oss lenge, spesielt til å reise så langt, vi har jo aldri reist så langt for å kjøre et løp før, forteller hun.

Med unntak av at USA gjerne er en god del varmere enn Norge, tror ikke Hanne det vil bli stort annerledes enn tidligere. – Jeg tror at når vi kommer opp der, så vil det nok føles veldig likt. Det er jo de samme greiene. Men så er det jo litt stort med VM, du ser jo liksom verdensmestere gå rundt, så ja, det er litt spesielt, sier hun. Det blir første gang damene har VM-runde på et annet kontinent enn Europa.

Varme strøk
– Det blir nok utrolig varmt, også blir det gjerne litt annerledes løyper, tror jeg, så det er vel det som blir mest annerledes, uttaler ”Gekko”.

Med hetebølger som allerede har truffet deler av USA, er søster Hanne obs på at varmen fort kan bli et hinder for kjøringen. – Det kan påvirke ganske mye, så vi må være forberedt på det og passe på at vi drikker nok vann og at vi får i oss nok mens vi kjører løp også. Vi får heldigvis vært der en god del dager før, så vi får bli så godt vant til det som vi klarer, avslutter hun.

BIKE ønsker søskenparet lykke til!
 
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser