Trial istedenfor stranden

– Det er jo selvsagt litt kjipt å tenke på alle som ligger på stranden og tar seg en dukkert, men jeg må prioritere. Er det Norgescup, så er det Norgescup, tretti grader eller ikke, forteller syttenåringen i dagens pressemelding.

Sondre Haga mener det er en prioriteringssak og en investering.

– Det er jo sånn det blir når man legger så mye tid i en sport, jeg er ikke sikker på om jeg hadde skippet en trening om jeg hadde fått tilbud om å bli med gjengen på stranden, sier han.

Syttenåringen endte på sjetteplass etter lørdagens løp, og stakk av med andreplassen i dag. Martin Haga har vært med som støttespiller for Sondre også nå i helgen, og meddeler at han er fornøyd med prestasjonene til sønnen.

– Det er helt kanon, det, spesielt andreplassen på søndagen. Det var en kjempedag, og det ble ganske spennende mot slutten, sier faren engasjert.

Han var ikke minder for Sondre selv, det var søskenbarnet Henrik Haga som tok seg av den jobben. Siden førerne ikke kommer samtidig i mål i trial, ble det spennende da unggutten leverte inn kortet sitt på søndag. Først lå han an til en pallplass, så en tredje- eller fjerdeplass, men så kom den endelige beskjeden om at andreplassen var i boks.

– Kjøringen var jo veldig bra, det er en god forberedelse til VM i Andorra neste helg. Da skal jeg dessverre ikke være med for å spare et par reisedøgn, så det blir litt spesielt å ikke få være med på sirkuset. Men da får jeg også tid til å minde for Hanne, søsteren til Sondre, neste helg, avslutter Martin Haga.

– De to neste helgene blir det jo VM i både Andorra og Frankrike, så nå er det intensiv trening som står på planen. Det blir mye det samme som før, og etterhvert kan jeg kanskje strekke meg så høyt at jeg når nivået til Ib Andersen som vant på søndag, uttaler Sondre Haga foran disse tøffe utfordringene.

Selv tror Sondre det skal gå greit å reise uten pappa.

– Både i Andorra og Frankrike blir det Henrik som er med ned, og i tillegg skal han minde på løpene. Jeg tror egentlig det kommer til å gå veldig fint selv om ikke pappa er med, avslutter han.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser