Traff gjerde med hodet først i 130 km/t

En full CT-undersøkelse «friskmelder» Andersen fra alvorlige skader, men 34-åringen fra Bekkestua i Bærum har likevel fått forbud mot å fly hjem til Norge.

Det var under en 10-minutters oppvarming til det første av to Superbike-løp uhellet var ute. Andersen lå i slipstreamen bak en annen fører på rett parti av banen, da sistnevnte plutselig bremset kraftig.

Nordmannen måtte hive seg på alt som var av bremser for ikke å dele konkurrenten i to, men måtte selv ta støyten. I nødbremsingen ble han kastet av sykkelen og seilte med hodet først inn et luftgjerde som omkranser deler av banen. Smellen var så kraftig at luftputen punkterte, men den tok likevel av for den verste smellen. «Bølla» ble naturlig nok sendt rett til sykehus for full undersøkelse av hodet, men heldigvis viser denne ingenting alvorlig.

Han forsøkte sågar å kjøre det første løpet, men etter to runder måtte han omtåket kaste inn håndkleet.

– Jeg så absolutt ingenting, så hodet har nok fått seg en smell likevel, forteller Andersen på telefon fra Tyskland. Nå blir det en lang biltur hjem og så skal jeg prøve å ta det helt rolig noen dager.

Krasjen kom også ubeleilig med tanke på at Andersen kjempet om kontrakt med KTMs fabrikkteamfor neste sesong.

– Det er jo nesten så jeg har lyst å kalle det en katastrofe og det er helt utrolig hvor mye uflaks det er mulig å ha.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser