Torgeir Horne mester

Horne har slitt med feste på forhjulet i krappe svinger med stor hastighet denne sesongen, og har så langt lagt bak seg ti knall og fall, og har fire løp hvor han ikke er kommet i mål. Solli racings mekaniker Manfred Ress, tok seg tid til å sjekke ut sykkelen til Torgeir og mener han fant feilen på lørdag: Styrelageret var løst!

En liten, men ekstremt viktig detalj for en ung fører som kjører opp mot 200 km/t på bane. Så det spørs om ikke mekanikerpappaen må se seg om etter ny jobb snart.

– Ikke fokuser på motoreffekt
Torgeir Hornes sykkel, en Honda RS125 2005 med 42hk, har litt lite effekt i forhold til de beste konkurrentene, og det ble veldig tydelig på Våler banen på de rette strekkene. Men det Torgeir taper på langslettene tar han igjen i svingene. Støtteapparatet til Torgeir følger rådet fra Thorvald Sæby, som har vunnet NM-gull i roadracing ti ganger og har blitt Nordisk mester to ganger: «Ikke fokuser på motoreffekt, men fokuser på kjøreteknikk og svinghastighet inn og ut av sving. Da blir du god».

I helgens løp i junior-klassen fikk Torgeir en 1. plass og en 2. plass, og i 125GP senior-løpene fikk han en 4. plass. I løp nummer fire krasjet han ut fra en 3. plass i løpet med en luftig highside, men det så ikke ut til å bite på den unge gutten som løp i sikkerhet og vinket til publikum og var like blid.