Topp norsk innsats i EM i ekstremenduro

I ekstremenduro er målet å kjøre flest mulig runder i en krevende løype et visst antall timer. Løypa er som regel noen kilometer lang med både naturlige hindre som tømmerstokker, bekker og bratte bakker, og konstruerte hindre som paller, store hjullasterhjul, containere og lignende.

Det internasjonale motorsykkelforbundet FIM har i år arrangert en europeisk cup (EM).Cupen skulle opprinnelig bestå av fem løp i England, Portugal, Romania, Sverige og Tyskland, men av ulike grunner ble rundene i Romania og Tyskland avlyst.

Fra Norge har tre mann deltatt i den europeiske cupen, og resultatene er absolutt imponerende.

Anders Becker Johansen (Becker’n) fra NMK Kongsberg ble bestemann av de norske gutta. Beste enkeltresultat var femteplass i Sverige, og jevn og god kjøring gjennom alle tre løpene ga en andreplass i sammendraget. Becker’n selv er svært fornøyd med resultatet, men også overrasket:  – Jeg hadde satt meg et mål om topp ti i min første sesong i cupen, så en andreplass er over all forventing, uttaler han i pressemeldingen fra teamet.

André Wold Larsen fra Skiptvedt Motoraktivitetsklubb kom på tredjeplass i den europeiske cupen. Andrés beste enkeltresultat var en sjuendeplass i Portugal.

Martin Hovin, også fra Skiptvedt, ble nummer åtte i Portugal og fikk en niendeplass sammenlagt.

Alle tre har deltatt på de tre rundene som ble kjørt. Dette var deres første sesong i internasjonal ekstremenduro, men neppe den siste. Satsingen koster både tid og penger, og mye må dekkes fra egen lomme. Utøverne har noen sponsorinntekter, men ikke på langt nær så mye at de kan kalles profesjonelle. Samtlige har vanlig jobb for å kunne finansiere reising og kjøring.

De tre førerne er på den norske landslaget i enduro, og landslagssjef Pål Anders Ullevålseter forteller: – Vi startet landslaget i enduro i februar 2014, og resultatmessig ligger vi langt foran landslagets målsetningsplan. Resultatene nå kommer av at vi reiser ut og deltar på internasjonale løp. Dette gir guttene raskere utvikling, samtidig som de ser at det er mulig å hevde seg i toppen internasjonalt. Dette gir ekstra motivasjon.

Terminliste for 2016 er ikke klar ennå, men planen er å delta på alle rundene. Laget regner med at det blir to til tre langturer i Europa i tillegg til England og Sverige, som nærmest regnes som «hjemmebane».

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser