Top Mountain Motorcycle Museum

Det nærmer seg ferie og en del legger turen sydover.
Vårt tips hvis du skal fra Østerrike og inn i Italia: Skygg unna det kjedelige og ekstremt trafikkerte Brennerpasslegg heller kursen over Timmelsjoch-passet som tar deg 2509 meter til værs og i tillegg kan by på en opplevelse helt utenom det vanlige: I forbindelse med bomstasjonen er det laget et av Europas flotteste MC-museer!

Mer enn 170 motorsykler – de aller fleste svært sjeldne, er lekkert restaurert og utstilt. Syklene står med gode mellomrom og hver enkelt kan nytes fra alle kanter. Museet har en egen samling racemaskiner som blant annet inkluderer en 250 NSU med håndlaget
kåpe i aluminium, en Münch Mammoth – sykkelen med NSU bilmotor som var en sensasjon på 60-tallet, racingmaskiner i aller fasonger – inkludert en Pace-sykkel som ble brukt for å la syklister slippstreame på baneløp og mye, mye mer. I tillegg er der en nydelig restaurant hvor MC er hovedtema og maten er ypperlig. Dette er et suverent sted å ta en pause, treffe andre motorsyklister, se en mengde motorsykler du ellers aldri ville få se og – på toppen av det hele: Nyte et vilt alpelandskap.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser