Tøff sesongstart for Henning Flathaug

Sesongens første løpshelg for den 24-årige Superstock 600-føreren var det svenske mesterskapet på Anderstorp 7.-8. mai. Dette er en bane Henning ikke har kjørt på siden 2009, og han syns aldri han har funnet flyten på denne banen. Denne helgen ble heller ikke noe unntak, og han slet med å holde følge med førstemann. 

Det ble tredje startspor etter kvalen både lørdag og søndag, og Henning kjørte også inn som nummer tre i begge løpene. Det er imidlertid mulig at den endelige plasseringen i løp to blir en andreplass og ikke nummer tre, da en annen fører har lagt inn protest på vinneren med mistanke om ulovlig trening uken før. I skrivende stund er ikke avgjørelsen tatt.  I det første racet var det Sam Love fra Arctic Circle Motorsportklubb som tok seieren, foran svenske Dennis Dragos.

Som tidligere skrevet var ikke forholdene på topp under NM-debuten på Vålerbanen i pinsen. Førerne fikk oppleve både kald asfalt og kjølig luft. Henning var raskest på fredagens fritreninger, men de helt gode tidene uteble på grunn av temperaturen.

På siste runde av første kval fikk Henning forhjulslipp, og bevisstheten om både kalde dekk og asfalt festet seg i bakhodet. Det ble ikke spesielt raske tider i den andre kvalifiseringen, og heller ikke i de to racene. Resultatet ble andre startspor og to andreplasser. I utgangspunktet burde dette være gode prestasjoner, men den tidligere norgesmesterens fokus er og blir øverst på pallen. Han har også seieren i EM-runden på Jerez i november på merittlisten.

Det neste på kalenderen for team Flathaug er NM-runden på Rudskogen første helg i juni, og to uker etter det kjøres de to neste SM-racene på Sviestad i Linköping. 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser