Todelt praktisk MC-prøve avvikles

Ordningen med delt MC-prøve ble innført i fjor vår. NMCU skriver på sin hjemmeside at de i fjor mottok rundt femti tilbakemeldinger om todelt prøve fra både førerkortkandidater og foresatte, og samtlige var negative. Det handlet mest om at enkelte trafikkstasjoner hadde vært uvillige til å gjennomføre begge prøvene på samme dag, og at det flere ganger hadde vært urimelig lang ventetid mellom dem. I tillegg fortalte mange kandidater at de hadde fått økte kostnader fordi de måtte leie oppkjøringssykkel to ganger, og i tillegg kom utfordringene med å ta fri fra jobb eller skole to dager istedenfor en. 

NMCU uttaler videre at forbrukere må kunne kreve at endringer som gir merkostnader bør ha en klar faglig begrunnelse. Endringer som øker trafikksikkerheten er viktig og har alltid fått organisasjonens støtte, men Statens vegvesen har ikke klart å forklare hvordan en todelt praktisk MC-prøve ville bidra i så henseende.

Nå avvikler altså Vegdirektoratet i samråd med Samferdselsdepartementet denne prøven før årets motorsykkelsesong starter. Her kan du lese brevet fra Statens vegvesen.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser