Toby Price vant Rally Dakar til tross for bruddskade

Det har sjelden vært så jevnt i Rally Dakar. Etter 5 182 kjørte kilometer skilte det kun ett minutt mellom Toby Price (KTM) og Pablo Quintanilla (Husqvarna) før siste etappe på 112 kilometer.

Quintanilla satte opp et delvis ekstremt høyt tempo, men Price lot seg ikke kjøre fra, selv med skaden som tidvis har voldet ham mye smerter, og som gjorde at han vurderte å bryte ørkenrallyet to ganger underveis.

Husqvarna-førerens harde satsing var ikke noe sjakktrekk, for han krasjet kraftig og mistet viktige minutter. Mathias Walkner kom seg dermed forbi og henviste Quintanilla til tredjeplassen.

Det har vært mange motorsykkelmerker med i toppkampen, og tidene har vært uvanlig jevne. Etappene har vært tekniske, mens rallyet var betydelig kortere enn tidligere. Dermed har toppførerne gitt jernet maksimalt, med det resultatet at flere av dem måtte bryte med motorproblemer.

KTM kan nå skilte med 18 strake seiere i verdens tøffeste rally. Det er bare å ta av seg hatten.

Når det gjelder Laia Sanz, vant hun både dameklassen og sikret seg en 11. plass i sammendraget. Bare å ta av seg hatten på nytt …
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser