To dobbeltseire på Vålerbanen

Ole Bjørn Plassen satser først og fremst på Superbike-EM i år, men stilte likevel opp for å få verdifull kjøretrening. «Treningsøktene» endte med to klare seire på henholdsvis 11,6 og 10,3 sekunder. I det første løpet lå han bak Carl Berthelsen 4-5 runder før han tok seg forbi, og ifølge Ole Bjørns team var dette helt etter planen.  Plassen var også sterkest i Super Pole.

Carl Berthelsen og Norvald Haaland byttet på henholdsvis andre- og tredjeplassen i de to racene, og ligger dermed likt i sammendraget.

Carl Berthelsen uttaler i teamets pressemelding at han ikke ville ta noen unødige sjanser siden asfalttemperaturen varierte fra 7 til 19 grader. Han forteller også at det ikke var noen vits i å henge seg på Plassen, siden sistnevnte ikke kjører full NM-serie. Carl har bevist at han har tempoet inne ved å være raskeste sykkel både på fredagstreningen og under første kval. I race nummer to ble han forhindret rett før mål, og dermed fikk Norvald Haaland en luke han ikke fikk tettet.

Norvald Haaland uttaler på sin side at endringene han gjorde på løpssykkelen foran det første racet ikke var helt optimale, så dette ble rettet opp til det bedre foran race nummer to. Han forteller også at han har mer å gå på utover i sesongen siden løpssykkelen har mye ny og foreløpig uvant elektronikk. Både den effektsterke motoren, dekkene og resten av utstyret holder et veldig høyt nivå.

I Superstock 600 var det Sam Love som tok dobbeltseieren etter å ha stått i pole position. Sam, som opprinnelig er fra New Zealand, tok også nylig dobbeltseier i første runde av det svenske mesterskapet.

I det første løpet var det Henning Flathaug som tok starten og ledet i to runder før Sam Love kom seg forbi, fikk en luke og holdt denne til mål. I race nummer to tok Sam starten og stakk av gårde. Marginen i mål var 7 sekunder.

Henning Flathaug uttaler at han slet med grepet i det første løpet, og i race nummer to var starten for dårlig. Han har ikke funnet den helt gode følelsen ennå, og var ikke fornøyd med rundetidene sine.

Trym Transeth Johansen tok bronse i begge Superstock-racene.

Det var mange klasser og førere som konkurrerte på Vålerbanen i helgen, og alle resultatene finner du her. Vi regner også med at mange fulgte live-sendingene på nettet, med den ikke helt ukjente tidligere mester Terje Ødegård som kommentator. Arrangøren melder også om bra publikumsoppmøte, og roser de mange funksjonærene som la ned topp frivillig innsats gjennom hele helgen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser