Tjener fortsatt grovt på motorsykkelforsikring!

If, Gjensidige, Vesta og de øvrige forsikringsselskapene tjener fortsatt fett på å forsikre motorsykler i Norge. Tallene fra 2005 er nå klare, og de viser at premiene økte med 2 prosent, selv om ulykkene ble redusert med 10 prosent.

Utbetalingene har vært lave fra før av, og i 2005 ble de redusert ytterligere med hele 13 prosent! Bike har flere ganger skrevet at If, Gjensidige, Vesta og de øvrige selskapene tjener grovt på oss motorsyklister, og de offisielle tallene fra 2005 er nok en bekreftelse på dette!

Gjensidige = Robin Hood?
Det hittil siste «fantastiske» utspillet i forsikringsfarsen kan vi lese i Aftenposten i dag;

Gjensidige deler ut av overskuddet!!

Norges største skadeforsikringselskap, Gjensidige, har de siste årene gått med milliardoverskudd og vil nå dele ut flere hundre millioner til gode formål. Opptil 25 prosent av overskuddet skal derfor deles ut til allmennyttige formål fra og med neste år, skriver Aftenposten. Beløpet vil avhenge både av overskuddet og skjønnsmessige vurderinger, men det er klart at det vil dreie seg om store summer.

Konserdirektør Jan Asker i Gjensidige sier til avisen at «selskapet også vurderte å bruke en del av overskuddet til å senke forsikringspremiene som kundene betaler, men at de til slutt bestemte seg for å ikke gjøre dette.»

Årsaken er ifølge Asker at Gjensidige må operere med samme priser som konkurrentene hvis selskapet skal overleve på sikt.

Vi håper at du sier din mening om dette under!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser