Tidenes MC-salg?

Importører melder om et eventyrlig salg og en større interesse enn på mange år. Enkelte modeller er utsolgt og kan ikke skaffes før til høsten. Alle piler peker oppover, og det er sluttbrukeren som stikker av med den største gevinsten.

Antall solgte motorsykler i årets første måned viser en oppgang på hele 90,7 prosent sammenlignet med januar i fjor. 

– Det er et voldsomt trykk på alle modeller fra Honda, men spesielt på VFR800X, sier Anton Vestavik, som er salgssjef i AS Kellox. Han nevner også den nylig gjennomførte avgiftsreduksjonen på motorsykler som et veldig positivt element for bransjen.
Det kan også virke som stadig flere nordmenn får opp øynene for fordelene ved å kjøre MC. Flere ganger den siste tiden er det blitt bevist at MC er raskere å benytte enn alle andre alternativer i tett bytrafikk. 

Kellox overvåker utviklingen på den norske kronen nøye. Og det kan bli aktuelt med en oppjustering av prisene i løpet av våren. – Om det da vil være motorsykler igjen på lageret når prisene økes, er en annen sak, avslutter Vestavik.

Også forhandleren MC Oslo kan melde om et fantastisk salg så langt.
– Januar har vært som en aprilmåned for oss. Mye har vært oppdemmet, og det skjedde ikke så mye de siste tre månedene i fjor, forteller Kåre Vaskinn i MC Oslo AS til Bike. Han er dessuten overrasket over at trykket på nysalget også ser ut til å smitte over på bruktsalget. Det ene drar det andre med seg.

Bekymring over opphopning av brukte sykler ser ikke ut til å være noe problem. ­ – Det blir definitivt trøblete for oss å skaffe nok motorsykler i år, sier Vaskinn. For eksempel er nye BMW S1000XR utsolgt for hele sesongen. Han ser ellers ingen antydninger til at disse særdeles gode mc-tidene skal dabbe av med det første.

Også nye KTM 1290 Super Adventure kan det bli vanskelig å få skaffet seg. – Vi får ikke tak i flere 1290 i år, dessverre. Alle KTM har produsert er utsolgt, uttaler Jon Grevæg hos Mysen-baserte Spinnin Wheel AS.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser