Thriller i Barcelona

Foran finaleracet på Circuit de Barcelona-Catalunya sto Marc Marquez i pole position. Banen var brennhet, og førere og team hadde selvfølgelig dekkslitasje i bakhodet. Samtlige unntatt Yamaha Tech 3-førerne, Dani Pedrosa og Tito Rabat hadde skodd seg med hard gummiblanding foran oppgjøret.

Valentino Rossi var femtemann på griden, men datt tilbake på sjuende i første runde. Men i andre runde foretok han og Maverick Viñales en utrolig forbikjøring av Andrea Iannone. Nå var Rossi virkelig på hugget og la seg på bakhjulet til Pedrosa, og The Doctor kom seg forbi i sving 10 i den tredje runden. I runde sju overtok han ledelsen fra Jorge Lorenzo i første sving. De fem siste rundene var det kun Marc Marquez som kjempet med Rossi om seieren, og denne kampen ble svært intens og spennende.

Marquez lå som andremann inn i første sving, og fikk snart selskap av Valentino Rossi. I sjette runde kom sistnevnte seg forbi. En førerfeil i sving 7 på nest siste runde var det som gjorde at Marquez måtte gi fra seg seieren til Rossi. I Parc Ferme tok de to førerne hverandre i hånden og gledet seg over den spektakulære fighten.

Selv om Marquez ikke gikk helt til topps i dag, overtok han sammenlagtledelsen. Han ligger nå 10 poeng foran Lorenzo. Rossi følger på tredje, 12 poeng bak teammakkeren.

Dani Pedrosa kom seg opp på tredjeplassen i niende runde, og deretter kjørte han inn til bronsen i ensom majestet, og i skyggen av de to kamphanene foran.

Denne gangen stilte førerne på premieutdelingen med t-shirts til minne om Moto2-fører Luis Salom, som omkom på så tragisk vis under fredagens trening.

Dagens mest uheldige,  Jorge Lorenzo, fikk en perfekt start og ledet inn i første sving. Ledelsen holdt til sjuende runde, da han datt ned på tredje i løpet av et par svinger, og deretter sakket han akterut for hver runde før det nesten utrolige skjedde i runde 17 – Andrea Iannone kjørte inn i ham bakfra med det resultat at begge gikk overende. Lorenzo mistet dermed ledelsen i sammendraget, og var selvfølgelig rasende på Iannone i kjølvannet av episoden. Som straff må nå Iannone starte som siste fører på Assen om tre uker.

Du kan lese alt om det spennende racet på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser