Tett i toppen etter COTA

Idet førerne pakker og forlater Amerikas MotoGP, er fasiten at Marc Marquez vant, og at Andrea Dovizioso har sammenlagtledelsen. Fem førere ligger nå innenfor en åtte poengs margin på toppen. Marquez er bare ett fattig poeng bak Dovizioso, mens Maverick Vinales har klatret opp på tredjeplassen etter å ha blitt nummer to i går. Cal Chrutchlow og Johann Zarco deler fjerdeplassen.

Andrea Iannone tok sin første pallplass i år ved å bli nummer tre i racet, dette er dessuten hans første gang på pallen for Suzuki-fabrikken.

Det var nettopp Iannone som kom først ut fra start, mens Marquez også var raskt ute fra andre rekke, der han ble plassert på grunn av nok en disiplinærstraff etter kvalen. Det tok ikke lang tid før nummer 93 overtok ledelsen og begynte å skape en luke. Men Iannone ga ikke opp, og forsøkte seg ved en anledning på innsiden. Men etter dette forsøket var det bare Marquez det dreide seg om i vinnerkampen.

Marc Marquez kan nå smykke seg med ti påfølgende seire i kongeklassen på amerikansk asfaltunderlag.

Bak ham ble det en ganske så tett fight. Valentino Rossi prøvde å utfordre teammakker Vinales om tredjeplassen mens Iannone lå som andremann. Vinales holdt imidlertid Rossi unna, og ettersom rundene gikk, kom han seg også forbi Iannone.

Rossi endte som fjerdemann, mens Dovizioso tok femteplassen etter en trøblete helg. Men han kan enn så lenge glede seg over sammenlagtledelsen, selv om det bare dreier seg om ett poeng.

Se resultatene til høyre.

Om to uker flytter MotoGP-sirkuset seg til spanske Jerez.

www.motogp.com

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser