Terminlisten for NM er klar

Terminlisten er klar, se bildet til høyre. Moroa starter helgen etter 17. mai, på Vålerbanen, og avsluttes på Rudskogen i midten av september.

Det blir også en del endringer i reglement og klasser i 2018.

Den største endringen er beskrevet tidligere – neste år konkurrerer en mot tidene til hverandre uansett om en er A- eller B-fører. En melder seg på enten i Superbike eller Superstock. Så deles kvalifiseringen opp i to puljer, ut fra tider på fredagstreningen eller andre tider man har på utøverne. De raskeste går rett til NM-løpene, mens de øvrige må kjøre Norgescup-kvalifisering for å delta i NM-racet.

Som det ble varslet i fjor, skal Superbike i 2018 følge FIM Europe Superstock 1000-reglementet. Det vil være noen særnorske/skandinaviske forskjeller, som for eksempel at det kjøres med slicks, ikke mønstrede dekk. Og det kommer til å bli overgangsregler for sykler som er registrert hos NMF, og som er benyttet i 2017 og tidligere.

Jenteklassen består også neste år, mens C-klassen fjernes. Dermed er det å håpe at enda flere jenter tar på seg kjøredressen og finner veien ut på banen.

Generelt sett skal alle klassereglementene så langt det er mulig samkjøres med svenske regler, slik at det kan konkurreres på samme grunnlag.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser