Teamsjef arrestert – går glipp av Indianapolis

Da Giovanni Cuzari, teamsjef hos Forward Racing, kom hjem etter Sachsenring, ble han pågrepet av sveitsisk politi. Han er mistenkt for bestikkelser og å ha hvitvasket penger gjennom sponsing. Forrige uke satt han fortsatt arrestert, og det er uklart om han er løslatt eller fortsatt sitter i varetekt.

Cuzari benekter anklagepunktene, men politiet har sperret hans konti. Sponsorer har vært raske til å trekke seg ut, og derfor kommer Forward Racing til å gå glipp av MotoGP på Indianapolis. Resten av teamet jobber nå med å redde sponsorrelasjonene og resten av sesongen.

Det er ikke første gang Cuzari har havnet i økonomiske problemer. Han er tidligere anklaget av chassisprodusent FTR for ikke å betale regninger, og førerne har også klaget. Aleix Espargaros agent forteller til MotoMatters at han først fikk betalt for fjorårssesongen i slutten av mai i år, og da uten den utlovede bonusen. Yamahas vilkår for å utstyre Forward med sykler for Open-klassen var at de fikk betalt på forhånd.

Foward Racings fremtid er altså høyst uklar. Teamets administrerende direktør Marco Curioni har uttalt sin takknemlighet overfor Dorna, som gjør sitt beste for å hjelpe teamet. Men det er en stor utfordring han har foran seg – det trengs 2 millioner euro for resten av sesongen. Det går rykter om at Bradl er i forhandlinger med Aprilia for å erstatte Melandri ut sesongen, men hva som skjer videre med Baz er uvisst.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser