Tage Solberg tilbake i Norge

Denne sesongen returnerer Solberg til norsk og nordisk roadracing. De siste fem sesongene har han kjørt i både det tyske (IDM) og det nederlandske (ONK) mesterskapet, men det er ikke den eneste nyheten fra Solberg. Han har også byttet sykkelmerke og skal i år kjøre en Honda CBR1000RR i Superbike-klassen i både NM og Scandinavian Open (SO)
– Jeg gleder meg stort til å kjøre Honda for første gang. De har alltid bygd noen av de flotteste og raskeste motorsyklene og nå får jeg også sjansen til å prøve en.

Lang og hard vei tilbake
Solberg har lenge vært regnet som en av de mest talenfulle norske roadracerne, men skader har preget utviklingen. Nå er han smertefri for første gang på lenge og tror på suksess.
– Etter skaden og operasjonen i fjor jobbet jeg lenge for å komme tilbake, men måtte innse at det skulle ta nesten ett år. Nå har skulderen blitt så bra som den kan bli og forhåpentligvis blir det en skadefri sesong. Det blir også spennende å kjøre her hjemme igjen, for bortsett fra et par innhopp har jeg ikke kjørt fast i Norden siden 2004. Nå er nivået hevet flere hakk og ingenting blir trolig avgjort før finalene i september. Hvis alt går etter planen er det mulig å være med i toppstriden hele veien.

Denne uken starter han testingen på Cartagena-banen i Spania. Det er en bane Solberg kjenner godt og tiden skal brukes til å finne ut av den nye sykkelen. Teamet har også en test til på Cartagena før de reiser nordover. Deretter venter mer testing på Vålerbanen og Karlskoga. Årets sesongstart for Solberg og co. blir SO på Falkenberg 15.- 16. mai.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser