Sylvain Guintoli seiret i Superbike-VM

Sylvain Guintoli kunne ta imot gull og laurbær under lyskasterne på Losail etter å ha vunnet begge race i helgen. De to racene ble til en viss grad kontroversielle, i tillegg til at Tom Sykes ga alt for å prøve å sikre seg mesterskapstittelen.

Det første racet gikk udramatisk for seg for Guintoli, som kjørte inn til seier med flere sekunder til gode. Losail er en arena Guintoli har høstet svært gode resultater på tidligere, og det var tydelig at dette er en bane han liker. For Sykes ble det desto tøffere. En stund lå han nede på femteplassen, men mot slutten klarte han å kjempe seg opp til en tredjeplass. Foran ham lå teamkollega Loris Baz, som på siste runde fikk teamordre om å legge seg en plass lenger bak for å hjelpe Sykes, akkurat som på Magny-Cours. Baz var imidlertid ikke villig til dette og kjørte inn til andreplass, foran Sykes.

Etter racet kalte Sykes teamkollegaen for «umoden og respektløs». Uttalelsene falt både overfor Baz, teamet og Kawasaki. Sykes dempet seg litt etter det andre racet. Han pekte ikke Baz direkte ut som syndebukk for at han mistet mesterskapstittelen, men antydet visse andre grunner – blant annet  Sepangs WSBK der Baz kolliderte med Sykes. Baz responderte med at han ga blaffen i teamordren fordi teamet fortjente andreplassen, samt at han «bare er grei mot dem som er greie mot meg».

I race to handlet det stort sett om å komme først i mål for Guintoli og Sykes. Sistnevnte fikk en bedre start, men Guintoli satte opp tempoet og passerte briten under fjerde runde. Etter dette beholdt Guintoli ledelsen til målgang. Sykes presset ham så hardt han bare kunne, mens Jonathan Rea fulgte hakk i hæl. Det ble imidlertid en stadig større luke til franskmannen, og Rea klarte å komme seg forbi Sykes få runder før målflagg.

Den 32-årige franskmannen vant mesterskapet med 6 poeng, og han er dermed den andre fra Frankrike som vinner WSBK. 2014-sesongen endte med 5 seire, 16 pallplasser og 2 pole positions for Guintoli. 

Les mer på  www.worldsbk.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser