Suzuki raskest på Phillip Island-test

I helgen er det premiere for Superbike-VM på Phillip Island, og de seneste to dagene har teamet hatt mulighet til å finjustere alt på samme bane før sesongen sparkes igang. Konkurransen er som kjent steinhard, vi finner flere nye homologiseringsmodeller i feltet, men det ble Alex Lowes og Suzuki som satte raskeste tid.

Lowes var svært rask på Phillip Island i fjor, og fortsatte i samme stil i år. Bestetiden ble 1.30,859 – bare 0,021 sekunder foran Jonathan Rea, som har byttet til Kawasaki. Men Lowes er kjent med fjorårets problem, og legger ikke for mye i resultatet.

– Det har vært en vanskelig dag, og jeg er oppriktig forbauset over å være raskest. Vi hadde enkelte problemer å ta oss av, men karene har jobbet veldig hardt og gjort en fantastisk jobb. Dette året starter anderledes enn i fjor, da jeg nesten ødela hele sesongen før det første racet ved å krasje, men i år har jeg ikke til hensikt å gjenta dette – feil kan så klart skje, men vi jobber bra, sa Lowes etter den andre dagen.

Reas hovedfokus var fortsatt å gjøre seg kjent med med ZX-10-en og stille inn den nye sykkelen, men ble likevel nummer to. Moto2-vinneren Jordi Torres ble tredjemann om bord på sin Red Devils Roma Aprilia, foran Tom Sykes og Leon Haslam. Den første Ducatien finner vi på sjetteplass, med Chaz Davies i salen på nye Panigale R.

Supersport-verdensmester Michael van der Mark har tatt skrittet opp til Superbike og endte på niendeplass. Også Niccolo Canepa imponerte da han satte EBR på ellevte plass – under 1,2 sekunder fra Alex Lowes. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser