Suzuki først i mål under Le Mans 24-timers

Allerede i de innledende rundene var det flere motorsykler som krasjet og måtte begi seg inn i depoet for reparasjoner. Mesterskapsledende Yamaha GMT94 var en av disse, men heldigvis ble det bare en kort stopp.

BMW, Kawasaki og Honda utmerket seg i begynnelsen. Først og fremst BMW, som hadde rekruttert WSBK-føreren Sylvain Barrier. Han satte raskeste rundetid og opparbeidet seg en luke på 50 sekunder. Mot slutten av den første timen hadde Kawasaki-teamet gått opp i ledelsen, men en krasj to timer senere ga SERT ledelsen. Kawasaki krasjet flere ganger i løpet av natten, og måtte bryte.

Honda forsøkte å komme seg opp i ledelsen, men fikk girkasseproblemer og trakk seg tilbake fra racet og en andreplass. Yamaha GMT94 sto for en imponerende oppvisning, og var nå nummer to etter å ha falt ned på 48. plass den første runden. Yamaha lå også på tredjeplass i form av merkets østerrikske team.

SERT lyktes med å holde ledelsen helt inn til mål, og det ble ingen større forskjeller i sluttresultatet for toppteamene. Yamaha GMT94 var kun to runder fra Suzuki, men andreplassen var tilstrekkelig for å vinne tittelen i årets endurance-VM.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser