Superfinale i Yamaha bLU cRU for unge, ambisiøse motocrossutøvere

Den skal tidlig krøkes – Yamaha satser sterkt på å bringe nye talenter til sporten og samtidig bygge merkelojalitet

Den 19-21 august avholder Yamaha, tradisjonen tro, superfinalen – bLU cRU – for unge ambisiøse motocrossførere. I år går løpet av stabelen i Frankrike og kun et fåtall norske førere har gått videre til finalen. Totalt har 24 barn fra Norge deltatt, og 4 har tatt seg videre til finalen. En av de som har lykkes i å ta seg til en finaleplass er Hallgrim Stokke. Hallgrim Stokke er 13 år bor i Fagernes. Han begynte å kjøre motocross allerede i ung alder og drømmer i dag om å kjøre på de store arenaene rundt om i verden.

Hallgrim Stokke fra Fagernes en en av 4 norske som deltar i Superfinalen.

Det er tredje år på rad at Yamaha arrangerer en superfinale som årsavrunding på ungdomssatsingen bLU cRU for unge motocrossførere. Gjennom våren og sommeren har ungdommene trent og konkurrert for å få muligheten til å reise til MxGP i Frankrike og møte andre talentfulle motocrossutøvere fra hele verden.

-I år har antall søknader til bLU cRU økt med 20 prosent sammenlignet med i fjor, og det er kult at vi har med Hallgrim Stokke i den norske troppen. Dette er en stor greie for alle barn og ungdommer som kjører motocross, og mange av dem går hele sesongen og venter på svar på om de får reise til finalen eller ikke.
Å få møte så mange motocrossentusiaster på en og samme helg er en opplevelse som barna sent kommer til å glemme, sier Morten Brondbjerg, Yamaha Motor Scandinavia.

Totalt er det 120 barn og ungdommer fra hele verden som er kommet helt til finalen, og i Frankrike vil de få trene og konkurrere sammen med likesinnede motocrossfantaster. De vil dessuten bli coachet av profesjonelle seniorutøvere. De tre beste førerne, sammen med to wildcards, fra hver klasse inviteres til et treningspass, en såkalt Masterclass, der en fører fra hver klasse har mulighet for å bli utropt til den endelige bLU cRU-vinneren.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser