Suksesshelg for Flathaug og Haaland

De to siste racene i NM i Superstock 600 ble kjørt på Vålerbanen i helgen. Henning Flathaug tok en suveren seier i begge løpene fra pole position, og kan dermed smykke seg med tittelen norsk og nordisk mester i år.

Allerede etter gårsdagens race hadde Henning nok poeng til at NM-tittelen var i boks. Sam Love tok sølv i NM etter å ha kjørt inn til en femte- og sjetteplass. Teamet melder at Sam slet med et virus hele helgen, og selv om han startet bra i begge racene, gikk han tom for energi underveis, og det viktigste ble å klare å fullføre. Han er imidlertid fornøyd med sesongen; ikke minst å kunne kalle seg førstemann fra New Zealand som tar sølv i NM! Trym Transeth Johansen tok bronsen i NM-sammendraget.

Helge Spjeldnes satte seg nok en gang i salen på en Superstock-sykkel og tok sølv i nordisk, mens Trym Transeth Johansen endte på bronseplass også her.

Henning Flathaug er svært fornøyd med 2016-titlene etter en tung 2015-sesong, og BIKE gratulerer. Han kommer imidlertid ikke til å hvile på laurbærene, for allerede om tre dager reiser han til Falkenberg for å kjøre nest siste runde i årets svenske mesterskap.

I Superbike var det Norvald Haaland som endte opp som nordisk mester etter henholdsvis tredje- og førsteplass i de to racene. Samme resultater hadde Ole Bjørn Plassen, som nok en gang hadde et innhopp på norsk underlag. Men siden Norvald vant det siste løpet, var det han som knep seieren. Danske Alex Schact tok sølv i begge racene.  BIKE gratulerer ringreven Norvald med seieren. Norvald på sin side forteller at alt fungerte som det skulle i helgen – både sykkel, team, dekk og sjåføren!

Carl Berthelsen melder om problemer med grepet på bakhjulet i det første racet, der han ble nummer fire. Samme resultat ble det i det andre racet; også her forteller Carl på teamets Facebook-side at grepet ikke var tilstrekkelig for å sette virkelig raske rundetider.

Denne helgen tok Norvald Haaland inn ytterligere 15 poeng på Carl Berthelsen i NM, og nå ligger han 11 poeng bak før de to siste racene kjøres på Rudskogen første helgen i september. Med andre ord er ingen ting avgjort i kongeklassen ennå. Helge Spjeldnes holder foreløpig tredjeplassen i sammendraget etter å ha kjørt inn til to femteplasser på Vålerbanen.

Det har vært mange klasser og førere utpå i helgen, og samtlige resultater finner du her.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser