Suksess for Bikefest i Trondheim

– Hva annet kan vi si enn fantastisk! Tilslutningen fra et samlet motorsykkelmiljø beviser at det går an å samle motorsyklister med forskjellig bakgrunn, erfaring, innfallsvinkel og ikke minst type motorsykkel for å i fellesskap glede seg over mangfoldet innen motorsykkelkulturen. Det sier arrangør Morten Andersen til Bike.

Bike Fest ble også i år arrangert på Lerkendal, og med fotballstadion og klubbhusene til Rams MC og Rosenborgs Ballklubb som rammer har den store asfalterte parkeringsplassen en ideell beliggenhet. Sentral posisjon og enkel adkomst gjør at man på få minutter komme seg ut på hovedveien både sørover og nordover. det bidro til pulserende aktivitet med sykler på vei både inn og ut hele dagen.

Ombygging
Årets tema for Bike Fest var ombygging av motorsykler, og det var derfor bebudet en chopper og customutstilling inne på området. I tillegg holdt NMCU i regi av Morten Hansen et seminar om muligheten for å kunne bygge sine egne motorsykler, såkalte amatørbygg, i fremtiden. Både utstillingen og seminaret trakk mye folk, og det var en tydelig stor interesse for dette temaet.

– Vi har tidligere vært forsiktig med å flagge choppere og ombygde motorsykler for mye, forteller Morten Andersen. Han er redaktør av Biker Journalen og primus motor for Bike Fest, og fortsetter: – Men denne gangen var det riktig å gjøre det. Og jeg tror alle koste seg, for det var virkelig mye fint å se på. At Redneck Bikes fra Oslo også hadde tatt turen satte selvfølgelig en spiss på utstillingen, og blant syklene i deres følge var en heftig V8 chopper på 5700 kubikk og stivramme.

Solgte Harley
Handlegaten var i år større enn noen gang tidligere, og Biker Journalens redaktør og ansvarlig for Bike Fest, Morten Andersen, kunne fastslå at motorsykkelbransjen nå for fullt har blitt med på lasset.
– Det er gledelig å se at vi i år har fått med flere og nye forhandlere. Det tyder nok på at de har oppdaget at det er her kundene er denne lørdagen, og Harley-Davidson Trondheim fortalte at de til og med hadde solgt en ny sykkel fra standen i år.

– Men å kjøre motorsykkel handler om langt mer enn ombygging eller å bruke motorsykkelen som et praktisk fremkomstmiddel, forteller Andersen. Motorsykkelen gir glede til tusenvis av mennesker, og bidrar til å gjøre hverdagen både meningsfull og interessant. Motorsyklister er friluftsmennesker som setter friheten på to hjul høyt, samtidig som vi er sosiale individer som søker samhold og fellesskap. At motorsykkelen også har fortrinn i trafikken og bidrar til et bedre miljø er en bonus vi kan leve med.

Biker Journalen ønsker å rette en takk til Rosenborg Ballklubb som låner ut området, til utstillere, Rams MC, hjelpemannskaper og selvfølgelig til alle motorsyklister som bidrar til å gjøre Bike Fest til en festdag.

Var du der? Hva synes du om arrangementet?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser